søndag 31. august 2008

Må bare fortelle

.. at vi har kjøpt ny TV. Hipp hipp hurra, og det beste ved den er at den står i kjellerstua, eller rotstua som Gubbe kaller den, for det er der jeg sitter mest og strikker og har alt garn og stoff og strikketing der. Den er stor og fin.
tror Gubben ble litt missunnelig, men det er bare å beklage, at han ikke kan ha en sånn stor tv på sin tv-stue, og dessuten så er tv på hans tv-rom helt fin og grei. Slik er det bare med den saken.

søndag 24. august 2008

Fivrels dag i dag

Jeg giver deg en rose

Nei, du får to av meg

så slipper den ene stå og kjede seg.
Hjertlig tillykke med dagen, frende,
gaven kommer senere. (den er ikke riktig ferdig)

onsdag 20. august 2008

10 røde roser

Det er kveld og 20 august. Har allt vært som det har vært de siste årene, så har jeg vært fullt opptatt med å planlegge og bake til morgen dagen. Men nå sitter jeg her og ser på de 10 røde rosene som jeg skal legge ned på mammas grav i morgen. Mammas urne blir satt ned i morgen på bursdagen hennes. Broren min ringte i dag og sa at støtta var kommet og at den var fin. Enkel og grei, slik hun ville ha den.
Jeg savner henne, savner henne slik hun var før, men også slik hun var det siste året. Savner å få vise henne at jeg er glad i henne og savner klemmene hennes. Vi snakker mye om henne. Eldste datteren min ser gamle damer overalt, barna hennes savner og snakker masse om Oldepy, de små savner Oldepyen sin masse og snakker om at hun er borte og død. Yngste datteren min var mormor-banet og hun syns det er ufattelig at mormor ikke er her mere.
Jeg har kjøpt 10 røde roser, en rose fra hvert oldebarn, en rose fra hver av mine døtre og deres menn, og en rose fra Gubben og en fra meg selv.
10 røde roser til henne som vi savner. er veldig glad i og som vi aldri glemmer.

mandag 18. august 2008

Materialistisk...

...blir jeg ofte kalt av mine døtre for jeg avhengi og liker så mangt. Jeg inrømmer at jeg elsker sko, smykker, gardiner og servicer. Derfor har jeg lyst til å vise dere de to siste koppestellene jeg har kjøpt meg. Jeg kjopte de sist på mai, før vi dro på ferie.
Gammeldags jul heter dette og er aldeles nyyyydelig. Jeg har middagservicet fra før, og da syns jeg det er moro og ha likedan kaffekopper. JUHU




Dette servicet er jo servicet over alle servicer, i hvertfall for oss som liker katter. Det er bare såååå nydelig, at jeg har nesten ikke ord. Rosinas katter er jo bare skjønne. Som dere sikkert skjønner så har jeg middagservicet også. Dobbelt JUHU
hva skal du med alle de servicene, spurte det elste barnebarnet meg. Jo, det skal jeg si det lille venn, sa jeg, engang skal dere fire få hvert deres. Herremin, sa hun og gikk.

søndag 17. august 2008

Jeg har vært på en liten...

,,,helgatur i helga. Kjørte først 43 mil for å avlevere disse to. Hvilte meg, spiste jabbet og sov noen timer, så kjørte jeg 43 mil tilbake. Turen var helt grei.Så masse politi som lurte på fartsyndere, men heldigvis, så satt de bare langs veikanten og sjekket de som kjørte sørover, så vi som dro nordover vi kunne gasse på litt.


Jeg savner dere allerede, og er veldig veldig gla i dere begge to.

En vildand svømmer stille

...bort fra oss. Ikke ville den ha ferskt Åfjordbrød heller. Kom hit, ropte Lille-Prinsen, det er godt brød, vi har nettopp kjøpt det. Men tror dere den dumme anda ville høre. Kanskje den ville ha boller istede sa Prinsen, det må vi huske på.

torsdag 14. august 2008

Litt skummelt er det...

...å gå her i skogen, syns Lille-Prinsen. Man hører så mange lyder, og i alle
blåbærsangene han kan så plutselig så spretter det nesten en bjørn ut. Han er ikke helt trygg der han valser avgårde med Tuppelupp. Best er det å snu seg litt, og passe på begge veier

Mors lille Ole...



Mors lille Ole i skogen gikk,
roser på kinnet og solskinn i blikk.
Leppene små er av blåbær blitt blå:
«Bare jeg slapp her så ensom å gå.»

Brummelibrum! Hvem kommer der?
Buskene knaker. En hund det nok er.
Pelsen er lodden, men Ole blir glad.
«En kamerat, det var bra! Å, goddag!»

Klapper så bjørnen med hender små,
rekker fram kurven: «Vil du smake på?»
Bjørnen, han sluker nå alt det som er.
«Hør du, jeg tror nok du liker slik' bær.»

Mor kom og så dem. Å du som hun skrek!
Bjørnen ble redd og forsvant som en strek.
«Å, hvorfor skremte du unna min venn?
Å, kjære mor, be ham komme igjen

Det er sommer det er sol og det er søndag...

..og vi er igjen ute på vår vanlige søndagstur. Vi gikk dit vi alltid pleier å gå, og jeg skal si at det var masse andre som hadde tenkt samme tanken som oss. det krydde av mennesker og hunder i skogen Sola skinte og alle smilte og var blide.
Mange hadde med bøtter og spann for å plukke i, men vi plukket bare rett i munnen vi, får det liker vi aller best.


Sussegullet og Lille-Prinsen fann seg ei tue og satt seg rett ned. MMMMM dette var godt


Tuppelupp gikk litt til og fra, stadig på leiting etter den ultimate blåbærtua....


.... og der, der fant hun hvist noe hun og

Storungesøskenbarn på besøk..

Vi er så heldige vi, at vi har storfint folk på feriebesøk, nemelig storungesøskenbarna. Det er stas det. I ukedagene er storungene hjemme alene, for Gubben og jeg må jo tjene til livets opphold og til å holde disse små sjarmisene med ting og tant. De små syns jo det er litt urettferdig at Gubben og jeg er sammen med de store hver dag, for de og har lyst til å være sammen med dem.
I helga har de to små sovet over en hversindag, og det var loddtrekning om hvem som skulle sove først. Prinessa fikk natt til lørdag og Prinsen neste natt.
Her er det Gameboy for alle penga. De små elsker at de store tar dem med på sine aktiviteter. Og de store liker godt å leke med de små.
De er så fine alle fire og de er MINE



mandag 11. august 2008

Noen ganger må man..

bare forny seg litt og det være seg selv eller hagen. I år har det vært godt og varmt, og vi har trekt oss ut i hagen og da er det godt å ha noe pent å sitte i, og ikke er det plastikk heller.

Lille-Prinsen

er blitt en fast helgaovernattingsgjest her i huset nå. Prinessa er blitt så opptatt med så masse rart at nå slippes Prinsen til. Prinessa skal kanskje komme og ligge over til vinteren ', hvis det passer sånn var siste bulletine derifra. Men vi koser oss med Prinsen vi, og
når det er søndag og fint vær så må man bare ut på tur. Denne gangen gikk Lille-Prinsen og jeg på tur i blåbærskogen.


Lille-Prinsen må ha noe å leke med når han er i mormor huset. Plutselig fann man dette hoppeslottet i ei eske oppe på loftet. Herremin sa Gubben, da jeg kom drassende på ei stor eske, har du nå vært og kjøpt plastikkting igjen, (han er allergisk mot alt som heter plastikk) Men kjære deg sa jeg sukkersøtt, jeg fant jo dette oppe på loftet. Og jeg skal fikse det selv. Sa jeg hovmodig og gikk og satt meg alene. Og jammen hadde jeg tatt på meg storarb. Det er tungt å blåse opp et ganske stort hoppeslott.

I`m back

Etter nok et data crash eller modem tull er jeg tilbake på nett. Hurra. Det er slitsom å være uten nett. Man får plutselig så god tid, og det passer ikke Lilledora så godt. Hun liker å være travelt opptatt med ting og tang. Enda strever jeg med å fylle igjen all den ledige tiden jeg fikk etter mammas bortgang, så skulle dette hende på toppen. Likedan var det for Gubben. han begynte å legge kabal, noe måtte han jo ta seg til og vi hadde kjempelange ettermiddagskaffestudner og vi snakket så masse sammen at nå trenger vi ikke å snakke med hverandre på et par år.
Men nok om det. Tenkte jeg skulle legge ut litt haverosebilder. har ikke så mange, for de fleste forsvann ved det forrige crashet

Her er en smakebit av Mandarinrosetreet


Hurdalsrosen


Gammeldagsrose


Namdalsrosen er nydelig, gul og vakker


Vi har flere roser i vår hage, noen kan vi navnet på og noen har vi glemt. Men nydelig det er de.