søndag 26. juli 2009

Prinesse-ting

Litt håndarbeide har man gjort etter man har kommet hjem. Strikket Hello Kitty lue, sydd et lite sommerskjørt og strikket en nydelig sele-kjole. Alt til Prinessa selvfen. Kjolemønstret er det ei på Hobbyboden som har laget. Så nå må jeg lage noe til Lille-Prinsen. Rett skal være rett





Prydbusker

Når man er borte tre uker på sommeren er det mye man går glipp av, av havens blomsterprakt. Det Gubbens syns var litt trist var at vi gikk glipp av Mandarin rosens nydelige blomstring. De bar så mye knopper da vi reiste og var så og si avblomstret da vi kom hjem. De er jo ikke remonterende og står veldig kort. Men vi fikk da med oss litt av Klatrehortensian (dekker nesten hele bakveggen på huset, duft Skjærsmin, Fagerbusken og Namdalsrosen (obs, bildene kom i gal rekkefølge)






Piratens ønskedrøm

Nå har vi vært hjemme lenge og lengter tilbake til sol og varme.
Når vi er ute og reiser så bestiller Gubben alltid en ekstra bagasje plass på hjemmveien. Han er ferdig med å betale overvekt sier han, så da er det bare å hansle i vei da, og som dere kanskje vet så har jeg svart belte i shopping. Men, man har bestandig med en gave for lite, og det kan knuse et mormorshjerte.
Hør bare her:
I år kjøpte vi den nydelige Flamenco-kjolen til Prinessa, rød og svart med hårpynt røde og svarte skinn sko med en liten hæl, å ropte hun, mitt første par høyhæla sko, stor stas. Vi fann ikke noen Flamenco mannedrakt, men kjøpte skumle ting til den lille sjørøveren vår. Er alltid på jakt etter sjørøverting,(Jack Sparrow) og vi finner da når vi leter godt. Barna ble glade de for det vi hadde kjøpt, men Lille-Prinsens øyne hang ved kjolen til Prinessa. Tilslutt kom han bort til meg og sa: Hvorfor kjøpte du ikke en slik en til meg og. Hva skal man si? Skal kjøpe en til deg neste år jeg sa jeg, og i mellomtiden får du sikkert låne Prinessas, for neste år kjøper jeg en annen farge så da kan dere byttelånes. Det var han enig i, men da Prinessa ble med Gubben ut så var han snar til å prøve stasen.
Lar bildene tale for seg selv







Er han ikke nydelig vår tøffe lille/store pirat. Så neste år skal jeg spørre han om han vil ha slik kjole med sko og hårpynt og ikke å forglemme vifte.

lørdag 18. juli 2009

Så er ferien over...

...for denne gang. Vi har hatt tre kjempefine uker, har kost oss og slappet av, og bare hatt det fint. Vi trives i Althea, og tror nesten at vi kanskje kommer til å reise tilbake neste år og. Det er masse vi enda ikke har utforsket der nede, så TIME WILL SHOW....
Viser det siste bilde fra svømmebassenget og opp mot leiligheten vår. Er det rart vi trives.

¨
Onsdag 8 juli var vi klar for hjemmereise. Vi hadde pakket og gjort alt i stand, bare sengtøyet var igjen. Hilde hadde sagt at vi ikke måtte stresse med det, men jeg er jo min mors datter, så alt skulle være greit når vi låste oss ut. Ergo kl 4 om natten står jeg opp, river sengklærne av Gubben og gir han en badehånduk som han kan ligge på, legger tøyet i vaskemaskina og thats it. Når Gubben står opp kl.7, er klærne vasket og hengt pent opp, effektiv, det må man være noenganger. Men jeg skal ærlig innrømme at jeg ble lei av han Johannes på en slik snakkekanal, han satt og snakket hele natten og var såååå "deilig" at jeg nesten fikk fnatt.
Kl. 7.30 var alt lastet ned i bilen og vi var klar for flyplassen. Turen dit gikk veldig greit, nesten for greit syns jeg, alt klaffet. Bensin fikk vi og fylt og bila ble levert inn, akkurat slik vi fikk den. Vi sjekket inn og fikk handlet litt på taxifree, ikke mye, vi orket ikke å drasse på plastikkposer, så vi bestemte at vi heller fikk handle på Værnes. Trodde vi. Vi hadde god tid, så vi gikk der og tittet på alt og handlet litt, deriblant ei rød klokke til meg. Måtte ha ei rød ei, som sto til de røde skoene og veska jeg kjøpte siste dagen i Albir. Det ble tid til å gå om bord, flyet kjørte bortover flyplassen og der sto vi. Vi sto og sto der, varmere og varmere ble det, tilslutt kom det opp over høytaleren at flyet hadde problemer, teknikerne manglet en del, den skulle komme med neste fly fra Norge, så vi ble desverre forsinket, mat og drikke skulle vi få, så det var bare å gå tilbake der vi kom fra. Ja, da satt vi der igjen, og der ble vi sittende i ni-9-ni timer. Kan tro man ble lei, Gubben ble så ergelig (les sint) etter åtte og en halv time at han gikk nesten i flint. Det var pga dårlig informasjon. Og dem som har sett min Gubbe ergelig (les sint), vet hvor koselig det er. Men alt går over. Kl.9, gikk vi ombord og flyet fløy oss glatt til Værnes. Vi fikk gratis drikke og snaks og hadde det bare koselig der oppe i lufta. På flyplassen fikk vi det veldig travelt, svigersønnen sto og ventet på oss, så vi hastet igjennom taxfreeen og kjøpte bare snus til han ventende og sjokolade til datteren. Kl. halv tre på natta var vi hjemme, da hadde jeg vært oppe nesten et helt døgn, så da var det nesten bare å stupe i seng.

mandag 6. juli 2009

SAFARI AITANA

Viser her noen bilder fra Safarien. Begynner med et bilde av en flodhest, eller det dere kan se av den da, hvergang den så meg så dykket den ned i bassenget, og hvergang jeg snudde meg strekte den hals og gapet. (klikk på bildene så blir de større)













Her har jeg tatt bilde av en av tigrene utenfor parken. Han var så stor og fin


Her kjører vi igjennom Tiger-parken. Dere ser at han er på vei ned mot bila, bilde er tatt igjennom bilvinduet, han kom helt opp ved siden av bila, men desverre så ble sjaføren så ivrig at han mistet apperatet eller noe sånt. Bak ligger det en annen tiger buret inn, den var så skummel at han ikke fikk være "fri" enda


Denne herren sperret veien for oss, ikke kom vi oss ut av Tiger-parken og ingen andre biler kom inn. Vokteren står klar med "pistolen" utenfor gjerdet, vi sto der i ca 5 min. Spennende


Disse bildene er tatt igjennom bilvinduet i Løveparken. Vi kjørte igjennom parken på egen risko, og det var forbudt å ha opp vinduene eller å gå ut av bilen. Skremmende men veldig spennende.








Pantere i sommersol


Løvefar som hverken brydde seg om en lettbrunet goklump eller et brunstekt kraftbein


Her har jeg runnet svingen og Elsa står i hjørnet og er etter meg. Gubben ler så han rister, tenk å få slik respons lo han, du må jammen være litt av en lekkerbisken. Syns ikke det var det spor morsomt jeg, tenk å blitt løvemat da. Røsh i kropp


Fikk ingen respons la seg ned, gjespet og viste tennene enda engang. Skremmende




Her har Elsa fått øye på Lilledora og har reist seg og gnir seg inn mot stolpen slik at Lilledora kan se hvor stor og farlig hun er


Ekteparet sKUMMEL






Her kjører han som "snart er gått ut på dato" ut av porten på SAFARI AITANA

Slutten...

her ropes de siste instrukser, sikkert "kom deg inn i bila, harru sirop i rompa"

lørdag 4. juli 2009

ja, så er vi igjen hjemme etter en fin markeds dag i Calpe. Det var varmt der, kjente bare hvordan det rann nedover ryggen. Fikk unna de siste (sier vi ja) innkjøpene, men jeg er litt ergelig på meg selv, aat jeg aldri lærer. Hør bare her: Da vi hadde gått en liten stuns og tiitet på alle hærlighetene så jeg plutselig det rosa quarts settet,dvs, kjede, armbånd og øredobler. Trodde jeg bet meg merke i hvor boden var, så jeg kunne prøve og kanskje kjøpe det når vi var på retur. i dag så jeg og noen fine sko, men jeg tenkte at det ble så mye diskusjon om hvordan vi skulle få meg alt hjem, så jeg var snill pike, sa bare til Gubben, se så fine og la dem pent tilbake. Etter en lang stund var vi på tilbake tur. Jeg tittet og tittet etter den bua med det rosa settet, men tror dere jeg fann det. Dette er skjebnen sa Gubben, du skulle ikke ha dette, skjebnen syns du har altfor mye fr FØR. jEG KJENTE JEG BLE LITT LEI MEG, DET HAR VÆRT SÅ FINT PÅ BRUN HUD, OG SÅ FINT TILBEHØR TIL DEN LILLE SORTE. Men, men, slik var det nå bare, vi gikk inn på en bar og jeg var snar til å bestille meg en sterk øl, for å drukne mine sorger, og for å slippe å kjøre tilbake.
Vi handlet litt mat på hjemmveien (les ØL) og badet i bassenget. Nå sitter vi og slapper av, Gubben med øl, fotballkamp og potetgull og jeg med dataen og øl. Nå skal jeg gå ut på terassen, sette meg med ei lydbok og strikking og hvile meg . Hasta la vista

torsdag 2. juli 2009

2 juli

En liten oppdatering. I går, var en varm dag og vi var nede ved havet. Vi badet, men sola var ubarmhjertlig så etter et par timer dro vi hjem. Vi slappet litt av så dro vi ned til bassenget og var der en times tid. Riktig så forfriskende, selv om vannet var over tredve grader.
I dag hadde vi bestemt oss for å dra på Safari, som sksrevet så gjort. Det var et stykke å kjøre, og de som kjenner Gubben min godt vet at han liker å ta snarveier, og da kjære leser, sine egne snarveier. Vi har jo aldri vært der før, men etter et lite kart,fant han den snareste veien til langt oppe i fjellet. trodde han. Etter en og en halv time, med veier og svinger somlignet på Høydalsmo-Dalen-Setesdalen, var det noe som lignet på en Safari-park. Gubben kjørt først forbi den, for den var så anonym, måtte rygge og da kom vi inn parken. Den var ikke stor, vi kjørte med vår egen bil inne i den delen som det gikk ann å kjøre i. Morsomt, fikk se mange dyr på nærthold og man kunne se at de var vant til å bli tatt bilder av. Ved elefantene sto det en mann og passet på, vi hadde fått et skriv om at det ikke var lov til å ta på dyrene, og at vi måtte være aktsomme.
I tigerparken ble vi låst inn, og ikke fikk vi lov til å ha opp vinduet. Sterke saker var det da en av tigrene kom rett mot bila, fikk tatt et bilde, men Selvsagt skulle Gubben ta et bedre bilde, men før han fikk somla seg til så hadde tigeren passert bila. Da vi igjen kom til porten sperret tigeren veien for oss. Han sto rett foran porten og slapp hverken noen inn eller oss ut. Tror vi sto i 5 min. og ventet før han luntet avgårde og la seg.
Hos løvene måtte vi og ha vinduene igjen og ikke lov til må forlate bilen. Vi ble låst inn og ut, tre store løver lå og slappet av og orket nesten ikke å se på oss. Men moro var det lell.
Vi gikk for å ta en cola, før vi gikk inn i den gående parken. Vi ble veldig forbauset for vi trodde bare det var en liten unselig park, med noen få dyr, men vi tok skammelig feil. Der var både aper, tigrer, løver, masse fugle, pumaer, dromendarer vaskebjørn med flere. Tigrene der lå og tok en siesta. Gubben hadde som vanlig ikke med brillene sine, så vi hadde igjen en diskusjon om hvordan vei den ene tigeren lå, og gjett hvem som hadde rett, som vanlig var det selvfølgelig jeg. At en nersynt gubbe ikke kan få det inn i hodet at det ikke er noe lurt med å diskutere med en langsynt.
Ved løve innhengingen lå pappa løven helt nede ved gjerdet og passet på, han så på oss, men lot som han ikke enset noe. Løvinnen derimot, ble meget interesert da hun så meg begynne å fotografere, hun reiste seg opp der hun lå og kom i mot oss, rett foran oss gjespet hun så vi fikk se tennene hennes. Det var litt skummelt for jeg hadde blikk kontakt med henne. Hun la seg ned, mens hun hele tiden så på meg, jeg gikk litt bortover og Elsa(etter løvinnen Elsa) fulgte med. Jeg gikk borover mot den andre siden og Elsa fulgte med, Gubben prøvde seg, men da sto hun bom still. Vi prøvde flere ganger og det samme hendte. Der jeg var, var Elsa. Ja, ja sa Gubben, enda en bekreftelse over at en nesten er gått ut på dato, ikke engang en løvinne er interesert i et kraftbein, men vis henne en lettstekt godklump, renner tennene hennes i vann med engang.
Bilder følger senere.
Vi tok en annen vei hjem og det gikk raskere. Vi bestemt oss for å spise i Albir, og etter at vi hadde parkert ved Consum, traff jeg kjentfolk. Artig. Vi spiste handlet og dro hjem. Heiv av oss klærne og sprang ned til bassenget og fikk svømt av oss alt dyreparken støvet. Hasta la vista