søndag 11. oktober 2009

Søndag

Ja, så er denne helga nesten gått og. Den har vært litt innholdsrik. Hør bare her: FRedag, litt før vi sluttet på jobb ringte GUbben og lurte på om vi ikke skulle ta en tur på kino og se Jenta som lekte med ilden. Selfen sa jeg ja, det er jo ikke så ofte han inviterer på kino, han mente han kunne bestille billettene over nettet, og det ble gjort. Jeg har ikke lest bøkene, liker ikke sånne skumle bøker, men man kan jo ikke unngå å få hele historien fortalt likevel, så jeg kan godt si at jeg hadde hele bakgrunns historien klar. Gubben hadde bestilt billetter på Nova, vi var ute i god tid og han kjøpte både popcorn og drikke og sjokolade. Rene daten. Koselig. Masse folk var det og, jeg håpet bare at den stolen som sto nærmest meg ble stående tom, så jeg kunne legge veska og jakka i den, og den ble veskeogjakkestol. Filmen var bra den, skvatt ganske kraftig noen ganger og hylte, men ellers bra, fikk ikke mareritt om natta heller, og jeg skal lese den siste boka, vi har den her hjemme. Gleder meg nesten til den neste filmen også. Men før jeg begynner på boka må jeg lese ut Lisa Markslund`s Livstid. Det er sånn Book Crossingsbok, lurt med sånne bøker.
Lørdag skulle vi i selskap, men GUbben så seg ikke i stand til å gå, med antibiotika kur og hoven kjake. Jeg er dritlei av å gå i selskap alene, så vi takket begge nei
I dag er Gubben ut og sykler med nye piggdekk på sykkelen og jeg har drevet med fredagsrengjøring på en søndag, er nå ferdig med vasken, skal nå rydde litt og tørke støv


God søndag ettermiddag

søndag 4. oktober 2009

Høstferie...

Sist uke var høstferie sørpå. De to halvstore ville bli med oss hjem, og såklart de fikk det. Det er alltid en glede å ha de med. Vi startet mandag, sånn litt utpå dagen. Lilledora var dårlig. Det ble en lang tur hjem, men det gikk da, med masse ibux, din musikk og spørsmål og svar. Masse latter var det og i bila.
Det regnet og vi hørte på radioen at det var snø over så og så mange meter. Det var iskalt ute og vi møtte biler med masse snø, så snøen lå på fjellet, ja helt ned til Berkåk lå den. Da var det godt å komme hjem, koke varm sjokolade og bare slappe av. Lilledora måtte gå på antibiotika, var hjemme og lå på sofaen, og av og til puttet hun i seg masse tbl. og gjorde noe morsomt sammen med besøket som å gå og se den siste Harry Potter-filmen, og gå på en garn-butikk så Tuppelupp fikk ta seg ut farver til Marius genser. Tenk det, Tuppelupp ville ha hjemmstrikket genser. Så klart at hun skal få det. De halvstore syns det var greit at jeg lå på sofaen, for da fikk de være mye sammen med meg, for ellers så ville jeg jo vært på jobb halve dagen. Slik ble mesteparten av uka tilbrakt, Sussegull foran pc`en på kjøkkenet og Tuppelupp med lapptoppen sin på stua. Ute var det regn, kaldt og vind.
Jeg vil takke de to halvstore for noen kjempe koselige dager, først hjemme hos dem og så de dagene her hjemme. Gla i dere


Oslo-tur

Sist helg var Gubben og jeg ut på langtur. Vi kjørte sørover for å avlevere det elste barnebarnet bursdagsgave, besøke de og Gubben skulle springe Oslo halvmaraton, og det skulle datteren og svigersønnen også. Vi starte etter jobb på fredag, tok oss god tid og brukte ca 6 timer på turen. Det var såååå koselig å være sammen med de igjen, og det ble liv og glede i leiren da Tuppelupp så hva vi hadde med som 15 års-gave til henne. Stas var det med gaven fra gammel-tante og hennes fam. og fra de små med foreldre. Tom oldefar hadde sent med en konvolutt. Sussegull fikk pakker han og, om ikke så mange og så store.Dagen etter, lørdag, satt vi oss i bilen og kjørte inn til Osla. To av de som skulle springe skulle hente startnr. ol, den tredje måtte på jobb, og vi andre skulle gjøre det Lilledora er flinkest til, nemelig shoppe.
Må nesten le litt, alle vet jo at jeg er skogal og ikke greier å gå forbi en skobutikk, og hva skuet mitt øye da vi var på Aker-brygge. Nemelig yndlingsbutikken min. Bianco. Jeg i full fart inn, mitt øvede øye fant fort noe som passet meg ypperlig, men vet du hva de to halvstore gjorde da. De dro meg ut av butikken og sa at jeg hadde nok sko, og de hadde lovet morfar å passe på meg. Tenk det, Hedda.
Men jeg fikk da handlet litt annet, presanger til de to små hjemme og en ting til de to andre. Så alt i alt var det en velykket handledag.
Vi møtte de to andre og bestemte oss for å gå og spise fint. Noe som ble gjort, men maten var ikke så god, selv om den var DYR. Vi kjørte hjem og koste oss der.
De tre som skulle løpe dro tidlig inn til Oslo dagen etter og vi andre tre sov litt lenge og koste oss så godt vi kunne, og vi kan kunsten med å kose. Vi så film, spiste og gikk tur og så på mere film, og undertegnede strikket. Hadde det helt på G, vi, og de andre kom hjem på ettermiddagen de og, og var fornøyde med løpene sine.
Legger ved et bilde av Gubben som jeg fann på nettet, slik ser han altså ut, når han løper


Sprek kar, hva

Konsert

Vet ikke hvordan det er hos dere jeg, men hos oss er det stadige konserter, når de små er innom. Reportaret er så som så, det går på Celina, Malin, Hanna Montane og ikke å forglemme Sabeltanns sanger. Ja, Sabeltann er jo Lille-Prinsen helt suveren på. Er sikker på at han kan alle sangene, både de Sabeltann synger og alle de andre. Han er litt oppgitt over at mormor ikke klarer å huske teksten på alle. Skal lære deg dem en gang til jeg, sier han og synger en hel del, og så skal jeg da liksom synge etterpå. SÆRLIG, som Prinessa sier