søndag 29. november 2009

Advent



Ja, så er vi kommet hit igjen da, til den koseligste mest strevsomme mnd. i året. Men jeg elsker den. I dag, første søndag i advent, er det veldig koselig inne i det vesle røde huset. Alle vinduer i første etage er vasket og pusset. På stua er det nye røde gardiner, (har jo mane røde gardiner fra før, men disse var så fiiiine og billige (KID) så jeg bare måtte ha dem. De passet helt ypperlig, og da jeg fikk ordnet med lys i alle vinduene, ble det nesten bare sååå umostelig koselig der inne.
Her på kjøkkenet er det og kanske koselig, men litt rotete ennå. Alle tre vinduer er vasket og rene nystrøkne gardiner er hengt opp og her og er det lys i alle vinduer. Jeg mangler bare en engel i det ene vinduet, så skal jeg på Plantasjen og kjøpe meg en julestjerne for å ha på bordet, så plutselig blir det fint her og.
I natt vasket jeg opp noen hjemmelagete adventsgaver, så nå skal jeg begynne igjen å pakke inn 48 gaver, håper jeg har alle, tror nesten det, men 1 des, er jo ikke før på tirsdag, så jeg har god tid. Sekretæren til påskeharen og Julenissen har det veldig travelt, men hun liker det.
Gubben er i Tyskland og forteller om alle de fine julegatene der og alle bodene. I det ene øyeblikket sier han: Du skulle ha vært her, og handlet litt, men etter et min. sier han så: nei foresten, det er bra du ikke er her, for da hadde du brukt opp alt vi har, for her har de alt hva hjerte ditt begjærer. Ja, det er jo bra han kjenner meg.
Nei, nå må jeg hive meg rundt, har tenkt meg en liten tur på kirkegården for å tenne et lys, og for å minnes alle de koselige første søndager i advent vi hadde sammen med mamma/mormor/Oldepy. Fast takst det, hjemme til henne for å drikke sjokolade med krem og nydelige snitter etter juletretenninga på torget.
Ha en fin advent.

onsdag 25. november 2009

Høstbesøk

Jeg har vært på mitt årlige høstbesøk sørpå. Mormors eget lille/store Sussegull fylte år, og selfen måtte mormor reise dit da. Denne gange, som alltid på denne årstiden, ble det fly. Det gikk greit det, tar jo ikke så lange stunden, HVIS man blir kjørt til flyplassen i nogenlunde rett tid, ikke noen timer før, for sjaføren har viktigere ting å gjøre, og flyet er i rute. Denne gangen ble det noe sportsendinger som begynte nesten/akkurat når flyet gikk, så det var vel ikke farlig om å komme på flyplassen i litt god tid? Jeg kunne vel ta meg en kopp kaffe og noe å bite i og se på alle menneskene som stresset fram og tilbake, og tenke på at jeg hadde det flott som kunne sitte slik å kose meg. Slike utalerser kom min bedre halvdel med, mens han hurtig kjørte innover til Værnes, lempet meg av, stakk til meg en hundrings med ordene: kjøp deg noe godt, hils de andre, god tur, ring når du er fram og kjørte hjem.
Der sto jeg da, men jeg har da vært ute i en vinter natt før jeg, så alt gikk greit, men JEG hater å sitte på flyplasser og vente og vente, men plutselig var tiden der, men intet fly, da ble det opplyst at flyet var desverre forsinket. Det gikk da det og. Endelig ble alt ok, og resten av reisen gikk greit. Ble hentet på stasjonen av vertsfolket og alt var bare fest og moro.
Sussegullet fylte 11 år dagen etter og han hadde bedt med seg tre kamerater på bowling og hamburgere. Pappaen i huset var og med, så guttene dro dit, men vi tre jentene koste oss hjemme. Hadde selvfølgelig glemt av fotoapperatet hjemme, så det ble ikke noe nytt fødselsdagsbilde, men jeg fann et annet nydelig bilde av bursdagsbarnet,


Mormors eget Sussegull er her fem år og er det nydeligste i verden. Han er fremdeles den samme gode/lure/sjarmerende/høflige/omtenksomme gutten, og mormor er veldig gla i ham.
Høflig ja, kjenner ingen jeg som er så høflig som han, han takker bestandig for alt, er flink med komplimanger og er raus på kjærtegn.

Dagene sørpå gikk veldig fort, plutselig ble det hjemreise, og her sitter jeg nå. Forkjølet og med en vond hånd. Gubben reiste nettopp til TYskland, og blir borte en stund. Jeg må dra til biblioteket for å låne noen nye lydbøker for jeg skal nemelig stryke og da passer det sååååå godt med å høre på ne koselig. Har nettopp hørt, TRygve Gullbrandsens Bakom synger skogene, Det blåser fra Døvingefjell og ingen vei går utenom. Nydelig, leste dem da jeg var ung, så det var koselig å høre dem på nytt. Har og lest Hekta av Marit Dahl, mest av nyskjerrighet for å høre om Galåsen var så gal som jeg hadde hørt og trodde han var. Boka var lettlest, men flere komentarer orker jeg ikke å taste.

Det er snart advent, jeg skal som før nevnt stryke, og henge opp rene gardiner på kjøkken og stue. Julegardiner, nye røde på stua. Jeg skal og begynne å ordne på rommene til julegjestene, det må vaskes og skiftes julesengetøy på sengene. Nissesengetøy. Jeg gleder meg, jeg liker advent, liker å gjøre i stand og pynte vinduer, liker å ha masse julelys rundt meg.
Ha en fin advent.

søndag 8. november 2009

Feiring

Ja i dag feirer vi stort her i Lilledoras hus. Ikke bare for at det er farsdag, men Gubben har bursdag den 10, og det er jo på tirsdag, og da er vi jo alle opptatt med jobb og barnehage, så vi fann ut at vi slår to fluer i samme smekk. Done
De beste ønsker for dagen, Gubbe, (han hater at jeg omtaler han som Gubben, men hva skal jeg kalle han da, Darlingen, nei, hain-te-mæ, det er jo et kjent fam.navn, men jeg lar søstra og Homla få bruke det, finner ikke på noe annet navn jeg, så det blir Gubben)


Ja, jeg har laget kake til han, Oreo-kake, for første gang, gleder meg til å smake den. Homla vil vel ikke smake på den, for jeg hadde med meg kjeks hjem fra Spania, og hun tror de er gammel, men det er de ikke, Gubben sjekket datoen. Og de har ligget kaldt.
Jeg driver og på å lage middag, noe er ferdig, det er bare potetene og den lille finpussen igjen, så skal bordet dekkes og pyntes, Vi må ha lyseblå lys idag, Prinessa (hun pleier å si at det har hun lært av Oldepyen sin) er litt nøye på dette, så jeg må legge meg i selene så alt blir riktig. Prinsen og Prinessa kommer vel snart og det skal bli GØY, (Et ord som de bruker ofte) og jeg gleder meg.
Prinsen lå her forleden og det er en sann fornøyelse og ha han. Han er så kjærlig og god, og så lur og farskat at jeg koser meg glugg i hjel. Da han gikk sa han at han håpet at jeg kom og lå til han og en dag, men hvor skal jeg ligge sa jeg. Jo, sa han DU skal få ligge der det er koseligst og varmest å ligge, nemelig midt i mellom mamma og pappa. Tenkt det Hedda.
Ja, de er kostelig deisse barna.
Men over til Gubben igjen, han sitter nå og ser cup-finalen og det får han lov til, han har og vært ut og sprunget sine mil, og jeg sa ingenting, bare nikket og sa ja, jeg er bare snoll og hyggelig i dag, pyntet meg med kjole har jeg og, den første jeg hadde på meg, sa han at det var kjerringkjole, og jeg tok den av med engang, tok deretter på en ny og da sa han at den var litt kort, men den var ok. Se alt gjør jeg får å tekkes bursdagsbarnet somegentligikkeharbursdagidag.
Får ikke lov til å sette inn bilde av han så hele verden kan få se hvor kjekk en "gåttutpådatomann" ser ut, så jeg setter inn bilde av Johnny i stede jeg. Han er jo kjekk han og.



Vi liker han godt begge to, så dette var et godt valg.
Nå må jeg gå og sette på poteter, men jeg har det så koselig her med lyd bok og pepsi max. Akkurat nå hører jeg Trygve Gullbrandsen, Og bakom synger skogene, nydelig. Det erBjørn Fougner som leser, og han leser såååå godt.
Nei nå må jeg gjøre bursdags ting igjen, vi blir mange til bords, så her er det masse som må gjøres. Vi tastes

tirsdag 3. november 2009

Oppdatering?

Trenger man å si noe mere?

Dette var alt for nå.