torsdag 27. juni 2013

Og sånn går no dagan

Dagene går fort, selv om vi ikke gjør så mye. Ja, vi driver jo å vasker litt kopper og klær da, rydder litt, men mest så leser, strekker, bader og soler oss, ja og handler da, der har vi jo svart belte. Her forleden var vi ut på en liten kjøretur. Vi ville kjøre til rn annen liten by, og så gjort.  Vi kjørte til Javea, en koselig liten by. Vi fant en kjempefin Strand restaurant, og der slo vi oss ned. Rossen bestilte coffe Americano, og jeg tok en pils. Det var varmt, gode stoler så der ble vi en stund. Rossen ble som vanlig sulten og måtte ha mat. Han bestilt seg Tapas, kokkens spesial, jeg var ikke sulten så Rossen mente jeg fortjente en longdrink, og jeg takket ja. Og hvilken drink jeg fikk, den var dyr og kjempegod, noe med jordbær og vodka og flere godsaker.  Ja, de rike har det godt.
På vei hjem så jeg faktisk en la Puta , faktisk den første i år.
I dag er det årsdagen for mammas dødsfall, jeg savner henne fremdeles.
I dag som de ganske mange dager var vi på Laolla. Det var godt og varmt, og Rossen tok svømming som trim i dag. Vi ligger i solenergi, snakker med pengeinnkreveren, har med frukt, drikke, papirbruken og lydbok. Rossen går lei etter et par timer og vil opp, jeg sier at han kan bare gå og kom ned og hente meg om et par timer. Men det vil han ikke, han tror noen kommer og stjeler meg.
Etter litt avslapping dro vi inn til Albir for å spise, Rossen spiste sparetiltak, og jeg havets salat, en salat med masse blåskjell, reker og aukar, nydelig.
Nå sitter vi i leiligheten igjen, Rossen driver på med laptoprn og sjekker aksjene sine, og jeg driver på med denne Ipaden. Verden går da framover, sier hun og ønsker god natt

søndag 23. juni 2013

Denne dagen, et liv...

... sa farbror Melker.  Jaja, sånn går no dagan, dvs, veldig fort.
I dag er det St. Hans, og vi har bare slappet av,  ja misforstå rett nå, vi har vært ved havet, vi har vært i solen og vi har vært på strandresturanten og drukket vår dose med øl. Men ellers så har det vært bare Allers. Vi har og strikket litt, spist og Rossen sitter nå og ser på sport på tv, og drikker kaffe og spiser is. Vi har snakket litt om planene for i morgen, men det blir et annet kappitel.

I går var det lørdag og da var det marked i Calpe. Vi dro glade og lykklige avsted, men plutselig ser jeg at ennå engang har man skiftet markedsplass. Kan tro vi ble skuffet, vi likte oss så godt der det hadde vært før, det var stort og ganske luftig, ihvertfall så luftig man kan få det til i ca 30 grader c. Nå var  det å gå opp  noen bakker og så ta av til høyre. Det var bare og ta en støyt ventolin det og gå på med krum hals.
Det var varmt, trangt og masse folk.  Rossen begynte med engang å klage, jeg sa bare, vi tar det med et smil, så går alt så mye lettere.  Han hang bakpå meg som en klegg, prøvde å riste han av noenganger, men han kleip seg fast. Hallo sa jeg, går det an å få litt space her. Han sarte ikke , så jeg gikk bare vidre, handlet litt og så mitt snitt til å bøye meg litt ned og så spurte litt avgårde. Snudde meg om, så han ikke og pustet lettt ut. ( Nå må jeg bare si a i begge har med mobilene og har avtalt hvor vi skal møtes hvis vi kommer bort fra hverandre.) Jeg ristet litt på skuldrene og skulle til å bevege meg opp til den neste sko.sjappa, da så jeg opp og der sto han og lo. Nånå sa han jeg passer på deg. Hvorfor skal du pase på meg sa jeg, jeg greier å passe på meg selv. Å, neida sa han, du blafrer med penger og du slipper al du har i hendene når du ser noe du liker og alle tiggerre kommer bort til deg og du gir og gir, så noen må passe på deg, og foresten, hvem var de som mista pengboka si på flyplassen. Jeg giddet ikke å svare, men bare gikk videre.
Vi fikk handlet litt, noen vesker og et par gaver, og Rossen kjøpte seg shorts.  etterpå dro vi et sted vi liker og spiste lunch.  Det var varmt så vi dro hjem, slappet litt av, dusjet og stelte oss og dro så ut for å spise middag. ro på kinaresturanten i Albir og spiste akkar og stekte reker, nydelig. Tro dere ikke jeg ble igjen kjent der og. For ca 2 år siden kom det ei dame og snakket med oss om handicapete barn og ba om et tilskudd, så fikk vi en kjøleskap magnet igjen.  Jeg støttet henne da og jeg støttet henne nå igjen. Hun visset vi var fra Norge, for det hadde vi fortalt sist sa hun, og hun igjen fortalt noe jeg hadde fortalt henne for 2 år siden. Så jeg hade nok gjort inntrykk. Det er jo ikke noe rart sa Rossen, for de andre ga vel bare småpenger, men du gir jo så det suser etter.
Da vi skulle betale så la jo Rossen opp det han trodde det var og sendte det ut med kelneren, kelneren kom rask tilbake og sa at Rossen hadde gitt han 10E forlite. Det var et kostelig øyeblikk. Rosseen ble flau og beklaget seg, jeg lo og sa at de bare måtte unnskylde en gammel mann som så dålig (hadde vl fått for mye øl og martini innabors)bDet var løyelig, tenk at han som aldri gjør feil, i sine egne øyne, gjorde en slik bommert.  Den lever jeg lenge på, må vite

onsdag 19. juni 2013

hallo i lukenN

ingen bilder fremdeles nei. Dagene går så fort, at man klarer nesten ikke å være med i svingene. Kanskje litt for fort, for jeg ser at jeg er litt slurvet med å skrive rett, ser det var mange skriveleifer i de forrige innlegget, men det får så være.
Vi har det på G, i går var vi på marked. ÅÅ, bae å kjenne på luktene, atmosfæren får man til å komme i den 7 himmel. Det var overskyet, så det var masse folk der. Rossen sier at det ryktes at "nå kommer hun shoppingale igjen" så alle roper på meg og viser fine vesker og sko.
Rossen handlet i går han og, solbriller, sokker og ny pengepung. Store greier. Jeg gikk og så litt først og så slo jeg til. Kjøpte bare nyttige ting jeg to par sko og to vesker, en liten ting til en liten gutt og så bare noe jeg ikke husker på. Vi måtte site og leske oss på en kafe midt på markede, man blir så tøst av å titte og smile og riste på hodet.
På kvelden kjørte vi inn til Albir, vi ville spise fish and fish, på den resturanten vi liker oss så godt. Og tror du ikke vi ble igjenkjent. Welcome back, and so nice to see you again, ble vi hilst med. Koselig. Ja hun kom og klappet på undertegnede igjen. Tror hun hadde sagt til mannen sin at vi var norske og gode kunder for han kom og snakket flere ganger med oss han og.  Når man blir møtt med sånn vennighet, da blir man snill selv og da rauser det ut med driks.
Ellers så har det vært mange tlf. fram og tilbake med hytteting. Men det er jo koselig at man har kontakt med moderlandet.
Har jeg fortalt om den lekre bila vi haar i år, vi er såååå fornøyd. Det er en Audi, hvit med svart tak, riktig en liten lekkerbisken.
Nå roper Rossen, vi  skal ut og bade og sole oss, vi må jo bli brun og ja Lottemor, vi bruker solkrem.


lørdag 15. juni 2013

Plutselig var hun her igjen

Nå hadde jeg skrevet det lange fine innlegget, men tro dere ikke det forsvaann. Vi har ny lapptopp og jeg er ikke så vant med den så  jeg har sikkert kommet bort i noe, så jeg må prøve på å memorere hvilke finurlige ting jeg skrev ned.
Altså, nå er vi her i vårt elskede Spania. turn hit gikk greit, selv om vi nesen holdt på å få en 300 kg tung elg på panseret. Men Lilledora er bestandig årvåken og vet og rope ut varsko her når hun ser noe skummelt.
Fredgen var en helt vanlig arb.dag. Gikk hjem litt tidligere,  hadde arb.det inn, hadde tenkt å slappe a og sove litt, men det ble det kke tid til, måtte jo prøve å finne de tingene jeg ikke fann, slik som den nye badedrake og de røde skoa. De var søkk borte, men en anneen badedrakt kom plutselig fram, den hadde vært borte i fjor. Tingene mine har det med å forsvinne, men de dukker gjerne opp igjen, men da helst når jeg ikke trenger det.  Vi fikk nå pakket, mine ting nystrøket og fine og Rosseen sine ikke så fint lagt ned i koffertn.  Huset ble ryddet, gammel mat ble kastet og kl 3 kjørte vi innover. Turen gikk fint, bortsett fra den elgen da, vi fikk satt igjen bila der den skulle stå, ble kjørt den sise bitn. Kl.4.15 satt vi på kafeen og kost oss, ja det var så koselig at tom jeg snakket med en fremmed mann, og det er jo ikke likt meg.  Flyturen gikk greit, vi dtt på hver side av midtngen, syns det var litt ensomt, hadde jo ingen skulder å lene meg på når jg skulle sove. hadde med oss bøker , men jeg rkk bare og lese ei side, var så mye og se på, ihvertfll han som satt vd siden av Rossen. Han hadde slike dige høl i ørflippene, tatovert et øye på den ene siden av hode og et skummelt ansikt på bakhode.
Det gikk greit å hene ut bila, den er bare lekker, svart tak og resten hvit. Audi. Vi  kjørte raskt inn til Altea, handlet og dro så opp til leiligheten. Der oppdaget jo Rosssen raskt at det ikke var noe gaagenøkkel, og v virket ikke slik den skulle. Ble litt mailing og litt kjeftbruk (ikke vet jeg hvm han kjeftt på), men etter en god lur tok han seg en tur nede i bassenget, mens jeg skrev ned denne epistelen.  Nå skal vi snart inn til Albir for å spise og kose oss, for nå har ferien begynt.
Tuddeldu