søndag 8. juli 2012

Ettertanker

Da er vi kommet oss hjem, og hjem til hva?  Etter 4 uker med strålende sol og varme, kom vi hjem til litt sol og masse regn, og ikke å forglemme skarve 11 grader.  er det rart vi sitter her og lengter tilbake til solfylte netter ved Spanias kyst.

Litt rart og sitte sånn og mimre tilbake, hva var det som gjorde sterkest inntrykk? Hva syns jeg var det beste minne å ta med videre, og hva vil bestandig sitte igjen i Rossens mimreboks? Ja man kan saktens lure.

I hvertfall kommer jeg til å huske den natta jeg våknet med at det murret i den tanna, jeg hadde bare en sånn imidlertidig fylling i, en sånn fylling som bare varer i ca 14 dager, men nå har vart i 11 mnd.
Mange ganger så lurer jeg på hva som egentlig forgår oppe i hodet på Lilledora, kan jo med hånden på hjerte si at jeg er jo ikke helt dum heller. Men angående den tanna, trodde hun at den kom til å vokse ut og lege seg selv? Jeg skulle jo ringe tannlegen da jeg kom hjem etter noe jeg skulle reise bort for, og avtale at jeg skulle ha den tanna på stift.
Men tilbake til historien, det murret i tanna, på morgensia puttet Lilledora innpå en Ibux og sovnet, på stranda etterpå fortalte hun det til Rossen og sa at det var nok best og oppsøke tannlegen i Albir. Vi diskuterte litt om veien til tannlegen og Lilledora sa klart i fra at hun viste hvor det var, for hun hadde sett på et skilt at der sto det at de snakket norsk. Men først skulle de sole seg og bade og så drikke litt øl, kjøre hjem og slappe av, så skulle de undersøke litt mere om den tannlegen. Som sasgt så gjort. Lilledora hadde ikke spist noe siden tidlig dagen før, hun var tørst og dermed gikk det ned tre øl på styrten, ja når sant skal sies så var det ikke noen store øl da, men bare sånn passe. Hva skjedde så? Jo hun ble så lystig at hun lo til alt og det kjentes ut som det var bare bomull og luft i hodet hennes. Vi satt på den strandbaren og drakk øl og spiste, ja det var Rossen som spiste, Lilledora var bare opptatt av det øllet hun. Tilslutt sa Rossen at han trodde det var best at de kjørte hjem. Lilledora var skjønt enig, hun bare trallet og sang da hun gikk bortover, Rossen gikk ved siden av og støttet litt opp, men du verden hvor langt det var å gå opp alle de trappen for å komme til bila. Rossen måtte gå bak sin viv, så hun ikke skulle ta et skritt bakover. Omsider fikk han sastt henne inn i bila, og kjørte hjemover. Vel hjemme ba han henne om å sette seg og slappe litt av, og det var som å blåse ut et lys,Lilledora sovnet, og hun sov i flere timer.    Natta gikk bra, Ibux er tingen. Neste morgen dro vi til tannlegen i Albir, fikk ikke komme inn med engang, men litt senere på dagen. Tannlegen var grei, han gjorde en exselent jobb, ikke noe vondt, men han fikk ikke ut hele rota, så Lilledora fikk med et brev og bilde til tannlegen sin her hjemme. Men hun fikk antibiotika og noen andre tbl. Så hun tok tbl.kur i 6 dager, spsrang på do de første dagene og ikke drakk hun øl heller, og øl da som er så godt i varmen. Men ikke noe vondt ble det da, så nå lurer vi på hva den andre tannlegen gjør, skjærer ut rota kanskje?

2 kommentarer:

Ingalill. sa...

Jeg er fremdeles fascniert av at man kan gå til norsk tannlege i Spania, uten norskepriser.

(skjønner nå hvor kjedelig det er med antibiotika på ferie - og fin som nettopp kjøpte inn billig californiavin)

Anne Elise sa...

Sitter og leser og koser meg.....Høres ut som du har hatt en flott tur1
Enda en uke fri, så er det jobb igjen, men på et vis er det godt å komm i gjenge igjen også.