torsdag 2. juli 2009

2 juli

En liten oppdatering. I går, var en varm dag og vi var nede ved havet. Vi badet, men sola var ubarmhjertlig så etter et par timer dro vi hjem. Vi slappet litt av så dro vi ned til bassenget og var der en times tid. Riktig så forfriskende, selv om vannet var over tredve grader.
I dag hadde vi bestemt oss for å dra på Safari, som sksrevet så gjort. Det var et stykke å kjøre, og de som kjenner Gubben min godt vet at han liker å ta snarveier, og da kjære leser, sine egne snarveier. Vi har jo aldri vært der før, men etter et lite kart,fant han den snareste veien til langt oppe i fjellet. trodde han. Etter en og en halv time, med veier og svinger somlignet på Høydalsmo-Dalen-Setesdalen, var det noe som lignet på en Safari-park. Gubben kjørt først forbi den, for den var så anonym, måtte rygge og da kom vi inn parken. Den var ikke stor, vi kjørte med vår egen bil inne i den delen som det gikk ann å kjøre i. Morsomt, fikk se mange dyr på nærthold og man kunne se at de var vant til å bli tatt bilder av. Ved elefantene sto det en mann og passet på, vi hadde fått et skriv om at det ikke var lov til å ta på dyrene, og at vi måtte være aktsomme.
I tigerparken ble vi låst inn, og ikke fikk vi lov til å ha opp vinduet. Sterke saker var det da en av tigrene kom rett mot bila, fikk tatt et bilde, men Selvsagt skulle Gubben ta et bedre bilde, men før han fikk somla seg til så hadde tigeren passert bila. Da vi igjen kom til porten sperret tigeren veien for oss. Han sto rett foran porten og slapp hverken noen inn eller oss ut. Tror vi sto i 5 min. og ventet før han luntet avgårde og la seg.
Hos løvene måtte vi og ha vinduene igjen og ikke lov til må forlate bilen. Vi ble låst inn og ut, tre store løver lå og slappet av og orket nesten ikke å se på oss. Men moro var det lell.
Vi gikk for å ta en cola, før vi gikk inn i den gående parken. Vi ble veldig forbauset for vi trodde bare det var en liten unselig park, med noen få dyr, men vi tok skammelig feil. Der var både aper, tigrer, løver, masse fugle, pumaer, dromendarer vaskebjørn med flere. Tigrene der lå og tok en siesta. Gubben hadde som vanlig ikke med brillene sine, så vi hadde igjen en diskusjon om hvordan vei den ene tigeren lå, og gjett hvem som hadde rett, som vanlig var det selvfølgelig jeg. At en nersynt gubbe ikke kan få det inn i hodet at det ikke er noe lurt med å diskutere med en langsynt.
Ved løve innhengingen lå pappa løven helt nede ved gjerdet og passet på, han så på oss, men lot som han ikke enset noe. Løvinnen derimot, ble meget interesert da hun så meg begynne å fotografere, hun reiste seg opp der hun lå og kom i mot oss, rett foran oss gjespet hun så vi fikk se tennene hennes. Det var litt skummelt for jeg hadde blikk kontakt med henne. Hun la seg ned, mens hun hele tiden så på meg, jeg gikk litt bortover og Elsa(etter løvinnen Elsa) fulgte med. Jeg gikk borover mot den andre siden og Elsa fulgte med, Gubben prøvde seg, men da sto hun bom still. Vi prøvde flere ganger og det samme hendte. Der jeg var, var Elsa. Ja, ja sa Gubben, enda en bekreftelse over at en nesten er gått ut på dato, ikke engang en løvinne er interesert i et kraftbein, men vis henne en lettstekt godklump, renner tennene hennes i vann med engang.
Bilder følger senere.
Vi tok en annen vei hjem og det gikk raskere. Vi bestemt oss for å spise i Albir, og etter at vi hadde parkert ved Consum, traff jeg kjentfolk. Artig. Vi spiste handlet og dro hjem. Heiv av oss klærne og sprang ned til bassenget og fikk svømt av oss alt dyreparken støvet. Hasta la vista

3 kommentarer:

Ingalill. sa...

Skummelt. Jeg som bare trodde du tullet da du skrev du skulle på safari - en tur i skogen eller noe.

Anne Elise sa...

Så koselig da!
Her i huset har det gått i barnepass og USA-besøk av Ray denne uken. Er begynt på ferien, men vil nok ikke reise noe sted før i slutten av mnd, og da blir det USA-tur.
Nyt dagene og ferien!

Ingalill. sa...

Hjemme igjen. 100TUSEN GANGER VARMERE ENN MIDTEN.