søndag 20. desember 2009

Siste søndag i advent...

...er nå nesten på hell, ja ikke riktig enda da, jeg har enda noe jeg skulle ha hatt på plass før natten senker seg. Prinessa har overnattet, og nettopp dratt hjem. Vi har som vanlig kost oss godt, både i går kveld og i dag. Gubben og hun har som vanlig sett på Hanna Montana og Karl og co. Vesle-jenta kom sågar ned på kjøkkenet i går kveld og lurte på om jeg ikke hadde noe julebrus og to glass så hun og Gubben kunne få kost seg skikkelig. Gubben liker ikke julebrus, men han klarte da og helle i seg et glass eller to, sånn for syns skyld som han sier.
I dag har hun vært håndslanger med å bære ned juleting og plassere på stuabordet. Hun har og hengt opp ting på julekalender huset mitt. Det har og vært tid til å leke seg ute i snøen og hun og Gubben har gått på ski. Ja, Gubben gikk ved siden av og lærte henne små triks. Hun er iherdig og flink.
Hun har lest advents-diktet av Inger Hagerup til meg, for vi kunne bare de to førse versen utnat. Hun er såååå flink til å lese, er ennå ikke fylt 6, ja hun er bare hærlig.
Jeg er ferdig med julegavene, har laget en del, og alle nær som to er pakket inn. Noe er sent og noen er levert pr. bil. Ingen kaker har vi, men ellers mye annen mat i fryseren. Tror nok at vi skal få en fin og koselig jul. Datteren sørpå kommer som vanlig hit med sin fam., og det gleder vi oss til. Alltid en glede å få de på besøk.
Avslutter med adventsdiktet Nå tenner vi det første lys


1. Nå tenner vi det første lys,
alene må det stå.
Vi venter på det lille barn
som i en krybbe lå.


2. Nå tenner vi det andre lys,
da kan vi bedre se.
Vi venter på at Gud, vår far,
vil gi sin sønn hit ned.


3. Nå tenner vi det tredje lys,
det er et hellig tall.
Vi venter på at kongen vår
skal fødes i en stall.


4. Nå tenner vi det fjerde lys,
og natten blir til dag.
Nå venter vi på Frelseren
for alle folkeslag.

3 kommentarer:

Ugla sa...

Heldige er både prinessa og besteforeldra hennar. Gjensidig hjelp - det er bra. Eg er og i rute - no skriv eg jolebrev så blekket sprutar. Men ingen nisse har enno funne vegen i stoga. Joleduken og ljos er på plass på spisebordet, og alt rotet er vekk. Kjøkenet derimot, er ikkje sjaina opp. Må lage risbollar og delfiakaka fyrst.

Ingalill. sa...

Snart kommer vi.

Fivrel sa...

Det er jammen mange flinke sjeler der ute, over det ganske land, som bakar og pyntar og sjainar opp - ja, etter å ha laga jolekalendrar i november og fått avgarde heimlaga jolegåver i tide før postens fristar i desember. Andre, slik som meg, har nok med det daglege - det har rett nok vorte nokre kort i posten, og ein porsjon peparkakehundar (med deig frå butikken), men elles ligg det sjabert an. Det er slitsomt nok å greie seg gjennom hektiske klinikk-dagar, der dyra strøymer på og jolestresset ikkje er mogeleg å få auge på under alt dyrestresset! Men no er det berre ein dag att, og så er det heim, kjære heim. Du får bere over med at det kanskje vert nyttårsgåve, heller enn jolegåve i år - spørs kor fort Posten spring desse siste dagane. GOD JOL til deg og dine iallefall! :-)