mandag 11. januar 2010

Tilbake til hverdagen.

Ja, endelig. Idag ble det meste av jula tatt bort, ihvertfall her på kjøkkenet. Har tatt ned julegardinene og hengt opp nye, berse med hvite prikker og kapper med røde roser på. Gubbeknekten syns ikke noe om dem. Jeg liker ikke den fargen var hans kommentar. Da sa jeg, litt indignert, og jeg som har sittet her og sydd og strøket og vasket, bare fordi du skulle bli glad og for å vise hvor flink kone du har. Da så han på meg, sånn litt ovenfra og ned, og sa, hvis det var så om å gjøre så burde du ha vist meg fargen først da. Også gikk han, tenk det Hedda, han gikk, og jeg som ikke hadde rukket å komme med den talen da. Jaja, man kjenner sine pappenheimere, og jeg må være litt ærlig jeg og og si at jeg er ikke såååå glad i den fargen jeg heller, men jeg syns det ble litt bedre da jeg fikk montert opp litt lys og satt litt ting og tang i vinduskarmene og i morgen skal jeg sy meg noen hjerter og henge opp. Så. plutselig blir det bra, serru, Lilledora kan det med stæs og sånt.
På stua har vi jul enda, ihvertfall litt, juletreet står der og er bare så fint. Vi har aldri hatt så fint tre før vi, så vi grier ikke å kaste det ut. Tror vi får vente til det spaserer ut selv.
Gubben min er syk, skikkelig forkjølet, har vært det i ei uke nå, men i dag kastet han inn hånkleet og gikk til legen. Kom hjem med masse med. og fortalte at han hadde tatt masse, ca førti (han har det med å overdrive)bl.prøver, så han var ganske slapp og sliten pga av all blodmangelen fortalte han. Han hadde lyst på fiskesuppe, og som den omgjengelige og vennlige hustruen jeg er, så selfen gikk jeg ned i fryseboksen og hentet opp laksesuppe til han. Jeg varmet den opp tom. Prektig. hva byr dere? Han ble glad og spiste med god samvittighet.
Ok, han er skrekkelig forkjølet, men han er jo en mann, og trenger man å si mere......
Skulle så gjerne ha ssatt inn et bilde av han, men han nekter, ikke fant jeg noen passende bilder av Johnny heller, men inne hos Moshonista fant jeg dette. Ligner det på Gubben min montro?
Ja, nå kan man lure nå.

2 kommentarer:

Ingalill. sa...

yepp - det bildet burde dekke det meste - du får hilse knekten - god bedring.

Kello sa...

Synes jeg både ser og hører deg... godt skrevet...