søndag 3. januar 2010

Godt nyttår

Fikk så lyst til å dele noen julebilder med dere og litt av det jeg laget til jul. Ja det er jo ikke jeg som har laget disse to fine jentene da, men har det ikke vært for meg, så har jo ikke de to vært her heller. Her sitter mormors to kjempejenter. De har mye og snakke om og Prinessa ser veldig opp til storsøskenbarna. Man ser at den lille er stelt og pyntet, mens den store sitter enda i morgenkåpa, for den er såååå varm og god og myk. De storkoser seg
Sussegullet sitter på andre siden av bordet, trøtt, har sikkert nettopp stått opp, også han i morgenkåpe, denmykesteogbesteiheleverden sa han bare når vi bad han gå og ha på seg klær. Jeg var heldig med disse to kjøpene. Fikk mange koser og takker for dem, skjønt de er jo kjempeglad for alt, og jeg har aldri sett slike skjønne barn som mine fire barnebarn. Rart.
Juletreet vårt var og berre lækker. Det var sååå jevnt og tre av de fire pyntet det lillejulaften. Den fjerde og minste måtte bli med hjem til Vika og pynte treet der, men hun andre måtte bare bli igjen hos storungesøskenbarna og hjelpe dem med å pynte treet.

Må og vise litt fram av julegaveproduksjonen. Her er det noen Selbuvanter som forhåpentligvis kommer til å varme noen hender i vinterens løp. Håper de likte dem, de som fant dem under treet.

her er ToneM`havskumsokker. Greie og strikke og pene og se på. Forsterket hæl og den er ganske fin, syns jeg selv da. Håper de varmer litt og.

Her er Marius vesten jeg strikket til søstra mi. Hun likte den godt, og har allerede brukt den, artige med slike gaver som feller i smak.

Her er det fire raglandgensere, tre strikket i Sisu og en i Fabel, multifarvet garn, her er blånisselue med votter og sokker, rød langnisselue med votter og sokker, og et par rosa og et par brune sokker. Dette er kalendergaver, ser at to ullbukser mangler, de matcher to av genserneJeg har og strikket en rød runfellingmarius og en blå mariustunika og en blå vest. Men de ble pakket inn før jeg husket å ta bilder av det. Så holdt jeg på å glemme alpakkajakka til Lottemor, den er brun med mønster oppe og nede, falt ikke helt i smak til å begynne med, men det hjalp at den var strikket i alpakka. Lottemor, du kan ikke ha tredve mariusgensere vettu, man må ha litt forskjellig. Og jeg skrev opp grå alpakka til senere, kanskje.
Syns selv at jeg har vært ganske produktiv i år, og det er jo veldig hyggelig at de som får tingene setter pris på det de får.

Nyttårsaften ble som vanlig feiret i Vika. Her var det FEST, med alt det innebar, mat, drikke og godis og stjerneskudd. Vi storkosa oss. Prinessa hadde kjøpt seg rulleskøyter av noe julegavepenger. Selfen måtte hun øve seg. Hun var flink, hadde fin balanse, alle vi gikk runder med henne, men selvfølgelig måtte morfar (de kaller jo han ikke morfar da, men med Gubbens navn) lære henne at skøyteløper gikk med ei hand på ryggen, og det måtte forstås prøves ut. Det ble varmt, den hvite genseren på Prinessa forsvant og Gubben måtte kaste jakka.


Vi voksen ble joslitne, da var det bra og ha en lillebror. Han tok oppgaven alvorlig og sprang fort med Prinessa på slep. Det gikk litt hardt utover møbler, men er det FEST så er det FESTMå og vise fram vår prima ballerina, her driver hun på å stiller seg i første posisjon. Rosa og lekker
Hendene holder på å innta sin posisjon over hodet, hun er jo bærre lækker da. Mormorhjerte svulmer over


Og til slutt må vi vel ikke glemme denne vesle karen her. Han er og bærre lækker, og ingen i verden har så gode koser som han
Tilslutt må jeg takke Søstra mi for den fine cd jeg fikk til jul. Nemelig Aasmund Nordstoga. Kjempebra, mange av visene kunne jeg så jeg sang med av hjertes lyst. Og Søstra mi, jeg likte pulsvarmerne også.
Og helt tilslutt takk til alle andre som gledet mitt hjerte til jul, fikk både lydbøker, engler, bilde, hendige lokk, armbånd, kakform med lokk, stjernelysestake, sovemaske, nakkepute, såper og sikkert noe jeg har glemt av i farten, tusen takk alle sammen. Gla i dere alle. Herremin, glemte jo mobilen, også blomstene og gavekortet på Polet
6 kommentarer:

Ingalill. sa...

- the marius family - (hehe) - fineste genseren som finnes.
Eksepsjonelt pene barn og nesten enda penere juletre - tror faktisk det aldri har vært finere.

Ser du glemte den fine brune alpakkajakke på bildene - den har jeg faktisk brukt hver dag siden jeg kom hjem.

Lilledora sa...

Den jakken hadde jeg helt glemt av, koselig at den blir brukt da, selv om den ikke hadde marius fasong

Lilledora sa...

Har foresten skrevet inn den brune alpakkajakken nå

Fivrel sa...

Du å du å DU! Himmel og hav, eg visste ikkje at det gjekk an å vere så produktiv, du må jammen vere den flinkaste strikkerska i det Ganske Land. Eg er imponert!

Og ikkje minst er eg glad for dei nydelege blå sokkane som låg under mitt joletre i år (eller, i fjor, då) - eg skal seie dei kjem godt med i denne iisande sprengkulda som her er til lands! Dei har inntatt posisjon som nattsokkar, herleg :-) Tusen tusen takk!

Og GODT NYTT ÅR, ja - det trur eg at det vert, i allefall viss eg får vere med og bestemme :-) Varme klemmar til deg :-)

Ugla sa...

Lilledora! Ingen er så produktiv som du. Her strikkar eg 20 par sokkar på eit år + nokre nissar og maskottar. Mens du har haugvis av jakkar og sokkar og luer og vestar i mariusmønster og anna mønster. Ein gong må du ta bilete av heile mariusfamilien.
Heldig er den som får noko å varme seg på av deg!!

roterommet sa...

hei takk for at du kom innom bloggen min din blogg er veldig fin:)