fredag 25. juni 2010

Dagen i går, var en kjempe herlig......

...dag, den var vår.... Vi hadde bestemt oss dagen i forveien at vi skulle ta turen opp til Aitana, safariparken. Gemalen, ja her må jeg nok komme inn med en liten rettelse. Heretter kommer gubben/Gubbisen/Loverboy til å kalles Gemalen. Et pent og riktig navn syns jeg. Akkurat passe navn til en aldrene herre som han, hadde lagt opp kjøre rute. Vi skulle kjøre om Villajoyosa, Sella og så vips så var vi der. Turen tok i underkant av en og en halv time. en koselig tur, med masse citron og appelisntrær og beskue. Her er vi ankommet og Gemalen står og kjøper billetter, undertegnede sitter inne i bilen og ser bare fram til noen koselige stunder der inne i parken.
Som vanlig ble vi ikke skuffet og denne gangen kom vi i mat-tiden. Men jeg kan ennå ikke skjønne hvorfor de fleste dyrene spiste gammelt tørt høy, istede for grønt saftig gress. Giraffen f.eks. kunne vel bare ha strekt sin lange hals og spist litt trær!
Her står de sammen og spiser i lange baner, artig å se på og de enset oss ikke.

Mange av dyrene hadde unger, men vi så ingen sebra unger, kanskje de var bortsatt av den Spanske kommune?


Gemalen tror jo selv at han er litt av en gentleman. Vil gjerne at Lilledora skal komme og klappe dyrene først, er snart til å rope Lilledora kom, her får vi klappe dyrene, skynd deg, du kan få lov til å klappe dem først. Tror dere ikke at jeg skjønner den, han er livredd, men hvis han ser at dyrene ikke gjør meg noe, så kan jo han og klappe dem da. Vi stoppet ved elefantene, vi fikk gå ut av bila og elefantpasseren sa at vi bare måtte komme bort og klappe dem. Gemalen skjøv sin elskede mot elefantene, klapp dem du, kanskje du får ri på dem og. Men Lilledora satt ned foten og sa at hun ikke hadde til hensikt å klappe noen elefanter, hun gikk deretter inne i bila og satt seg. Ergo måtte Gemalen stekke ut en forsiktig hånd selv og klappe en elefant. Stolt sa de. Som dere ser så måtte nesten elefant passeren drege hånden hans mot elefanten.
Der var mange dyr, men jeg liker best de store kattedyrene. Løvinnen Elsa reiste seg opp da vi kom bort til gjerdet og hun tittet på meg og lurte på om en sånn liten lettstekt lekkerbisk ennå var i livet. Hun enset ikke kraftbeinet med et blikk.

Inne i selve løveparken lå denne store skumle karen. Det var tre hanner og fire female inne i løveparken i år. Store skumle og vakre dyr. Vi kjørte rundt dem, hadde fått beskjed om ikke å ha opp noe vindu og for guds skyld ikke gå ut av bila.

Det vr og ei innhenging inne i Løveparken, der var det ei løvinne, kanskje skulle hun ha små, ellers så var hun vel veldig veldig farlig.


Vi kjørte inne i parken til tigrene også, men da streiket fotoappartet, vi gikk tom for batteri. Shame.

Vi rakk heldigvis å ta et bilde av Izzy, en Leopard. Ååååå, hun var vel nydelig. Dyrepasseren ropte på henne og hun kom til gjerde og lot han klappe og klø seg.

Fllode fikk vi og tatt bilde av, her sammen med en liten kameratOg her var jo Dumbo ogsåDisse to nydelige skapningene var bare tre mnd. gammel. De fikk ikke være sammen med mammaen sin, hvorfor, det var det ingen som sa noe om, dårlig var dyrepasseren i engelsk og jeg kan jo bare Quanta costa og slike ting på Spansk.
De var så lekne og så søte, og sprang rundt og lekeslåss med hverandre. Vi fikk lov til å klappe dem og kjele med dem Gemalen var igjen snar til å rope på sin Lilledora, og dene gangen klarte hunikke å stå i mot. Hun klappet den ene, løftet den litt opp og snakket med den. Vet dere hva den gjorde. Jo den tok et godt tak rundt Lilledoras ankel og klemte til.

Den sto på foten min og klemte til. Det var noen som hylte høyt den dagen i Safari parken. Hvem kunne vel tenke seg til at små løve-unger har sååååå skarpe tenner og at de ikke ser forskjell på Lilledoras ankler og et kjøttbein. Jeg prøvde flere ganger med å puffe den vekk, men den satt fast, så på meg og liksom lo. Trekk til deg foten sa Gemalen, men da gjorde det enda mere vont. Tilslutt fikk jeg åpnet munnen dens med den ene hånden min og trakk bort foten, kjente med fingrene at tennene var sylskarpe. Jeg tok et lite hyl til, og et barn begynte å skrike.Jeg ble såret, se nøye på bilde under. Ja, man skal se at det blir en løve som til slutt gjør kål på Lilledodra.Skal du ikke klappe den lille skjønningen du, sa jeg til Gemalen. Men han bare ristet på hodet og trakk seg langsomt tilbake.Ps. husk på å trykk på bildene

Ser dere hvordan den slikker seg rundt munnen? Lilledoras ankler/leggbein smakte hvist litt godt
4 kommentarer:

Ingalill. sa...

Hei Safarigjengen,
Gjett hvor vi er?, bare 3 dager og 4 fly forsinket.

Lilledora sa...

men dere kom da fram tilslutt. Kos dere

Kello sa...

Spennende reise brev Lilledora :))
Vært på hytta og fått masse fisk vi.
Venter fremdeles på sommeren......

Fivrel sa...

Hei! Gama å lese alle ferieoppdateringane dine! Spesielt fornøyeleg å høyre om skremmetriksa dine i bassenget, synest eg ser det, haha :-)

Forøvrig kunne eg åtvara deg mot dyr av katteslekta - før trudde eg også at kattedyr var snille og mjuke og fine og berre kos - men nyerverva erfaringar i løpet av siste år har lært meg at NEI, kattar er IKKJE ufarlege dyr. Og du driv og mengar deg med LØVER!! Du lever On the Edge, Lilledora, on The Edge..! ;-)