mandag 18. mai 2009

16 mai

Det er dagen før den store dagen, og den som sitter øverst på vårt Hiriaki (?) har masse å gjøre. Bunader skal ettersees og bunadskjorter skal strykes og bunadsølvet skal ettersees. Noen dager før har vi prøvd bunader og hvem skal ha hvilken i år. Skjorter og måtte finnes fram, prøves,vaskes og strykes
Prinessa hadde store problemer i år. Hvilke bunad skulle hun ta, skulle hun ta den som ble sydd til tante, og brukte av tante, mammaen og kusinen deres. Heldigvis løste deg seg da storungesøskenbarnet hadde fått seg norlandsbunad og skulle ha den 17 mai. Da skulle og Prinessa ha norlandsbunaden på.


Lille-Prinsen ble så glad da han fikk se sitt festplagg. han elsker å pynte seg, og vi er glade så lenge det varerDa all bunadsprøvingen var unnagjort, måtte Prinessa og jeg en tur på butikken for å handle litt inn til 17 mai., for da skal det være fest og da må vi ha festmat.
Men hva er de vi finner på vår vei, jo akkurat det Prinessa trenger, en balettdrakt, for hun skal begynne å danse balett til høsten. Kan tro det var to som var glade over slikt et funn. Nå mangler jeg bare skoene sa hun, det kjøper vi en annen dag.

1 kommentar:

Fivrel sa...

Ikkje berre, berre, å vere i toppen av Hiriaki, nei! ;-) Eg har ein teori om at born som er i nokonlunde geografisk nærleik til mor si aldri lærer å stryke bunadsskjorter. Då må det alvorleg flytjing til, eventuelt skrukkete skjorter.

Var mange flotte bunadar å sjå i Oslo den 17. Ein del setesdalsstakkar au - og maange utan plagg på hovudet, neiånei...

:-) Og så ballett, då! Er fleire småjenter som drøymde om det då dei var små. Då er dei heldige, dei som bur ein stad som har ballett-undervisning. Og bekledning! O Lukke! :-)